Doulaforløb

Som doula, graviditet- og fødselshjælper støtter og hjælper jeg dig og din evt partner under graviditet, under fødslen og i den livstransformerende rejse ind i forældreskabet.

Ordet “doula” er græsk og betyder “kvinde der tjener”.

Doulaens arbejde repræsenterer en gammel tradition – omsorg og fødselshjælp fra kvinde til kvinde.

Som doula erstatter jeg hverken jordemødre, læger eller pårørende.

En doula er, for jordemoderen og øvrige faggrupper, at betragte som en pårørende. Jeg er en ekstra ressourceperson, der skaber ro og tryghed, og som har mulighed for at byde ind med massage, zoneterapi, akupressur og rebozo hvis det bliver aktuelt under fødslen, for at sikre den bedst mulige fødselsoplevelse.

Fødsel med en doula, sikre nærvær fra en kvinde som kender dig, din historie og dine behov, en du er tryg ved, og en som har erfaringer med fødsler og bliver hos dig gennem hele fødslen uanset længde og forløb.

Den vigtigste og bedst dokumenterede ikke-medicinske smertebehandling er tilstedeværelsen af en professionel doula på fødestuen. Fødselssmerter er de stærkeste smerter, som en kvinde normalt oplever i sit liv, derfor bør forventningen til smerter under fødslen og planer for behandling heraf drøftes i løbet af fødselsforberedelsen. I fødslens aktive fase, skal der være en empatisk, dygtig og engageret professionel på fødestuen – hele tiden.”    Kilde: Ugeskrift for læger

Som doula tilbyder jeg forskellige forløb

Grundlæggende for alle forløb er, at jeg mødes med dig og din eventuelle partner under graviditeten for at lære jer at kende – jeres historie, jeres drømme, forventninger, evt. tale tidligere fødsler igennem eller forestående frygt.

Jeg giver individuel fødselsforberedelse, hvor jeg sammen med jer finder ud af, hvad I har brug for, for at blive klar til den forestående fødsel og forældreskabet.

I mine doulaforløb er der mulighed for mindst 1 healing, hvis der er interesse for det. Gennem healing lærer jeg den gravide krop og energi at kende, og kan derudfra vejlede endnu bedre.

Under hele doulaforløbet og ikke mindst når fødslen er oppe over, står jeg til rådighed på forskellig vis

Fra 37. uge har du mulighed for at få kropsmodningsbehandlinger 1-2 gange om ugen i form af zoneterapi og akupressur i min klinik eller evt hjemme hos dig.

Når du går i fødsel, og har brug for mig, så kommer jeg.
Selvom du skal føde på hospitalet, kommer jeg gerne hjem til dig inden og støtter dig når fødslen går i gang.

Jeg står til rådighed døgnet rundt fra 2 uger før og til 2 uger efter beregnet termin. Går fødslen i gang før eller efter, vil jeg gøre mit for at kunne deltage alligevel. 

Under fødslen, uanset om det er på hospitalet eller hjemme, tilbyder jeg ikke-medicinsk smertelindring i form af akupressur, zoneterapi, rebozo, massage, healing. Jeg hjælper med at holde føderummet, samarbejder med fødselsteamet og støtter din partner til at støtte dig. Fødslen er jeres. 
I kan inddrage mig, som det passer jer. Jeg kommer hverken og tager partnerens- eller jordemoderens plads.

Jeg bliver indtil du har født og er landet med dit barn – uanset om det tager timer eller døgn.
Ca. en uges tid efter fødslen kommer jeg på besøg til en efterfødselssamtale.

Under et doulaforløb er det for det meste mig, der kommer hjem til den gravide og hendes eventuelle partner.

Jeg dækker Midtjylland – også Samsø.

Doula grundpakken indeholder:

  • Minimum 2 fødselsforberedelsesmøder med partner hjemme hos jer
  • 1 healing til kommende mor og baby
  • Mulighed for at dele tanker og overvejelser under hele forløbet
  • Kropsmodningsbehandling i form af akupressur og zoneterapi fra 37. uge i min klinik, evt hos dig
  • Støtte og fødselsstimulerende kropsbehandling når fødslen går i gang hjemme hos jer
  • Min deltagelse under fødslen hjemme eller på hospitalet
  • 1-2 efterfødselssamtale hjemme hos jer