Rebozomassage

Rebozomassagen løsner spændinger dybt inde i din krop og giver dig overskud og frihed i din graviditet, da du slipper for lændesmerter og følelsen af at være tung og ”låst”.

Ved hjælp af rebozomassage kan du aktivt og nænsomt hjælpe dit barn, så det lægger sig optimalt med hovedet i dit bækken. Derved slipper du for frygten for smerter og komplikationer på grund af skævt indstillet hoved eller ”stjernekigger barn”.

Hvis din krop og baby er klar, kan du fremme fødslen med rebozomassage. Rebozomassagen løsner op i muskler og ledbånd, giver plads til at dit barn kommer længere ned i bækkenet og stimulerer veerne til at gå i gang.

Rebozo er et spansk ord for ”sjal”. Rebozo’en bruges som et redskab til at massere, strække og vugge din krop og dit barn. 

 

Rebozomassage teknikkens oprindelse

Rebozomassage teknikken kommer fra indianske jordemødre i Mexico. Danmark er det eneste sted uden for sydamerika hvor metoden er så udbredt, som den er. Det skyldes at Marta Orbis som er jordemoder blev så begejstret, da hun lærte om rebozomassage i 2001, at hun besluttede sig for at lære sig metoden og at udbrede kendskabet.

Marta Orbis har undervist jordemødre i rebozo på de fleste danske hospitaler, på jordemoderuddannelsen og hjulpet jordemoderstuderende i praktik hos indianske jordemødre i Mexico. Desuden holder hun kurser og workshop rundt omkring i Danmark og resten af verden.